DJI Phantom 4 Pro Obsidian Edition

De Phantom 4 Pro Obsidian Edition is de nieuwe aanwinst in de DJI Phantom 4 series. Hij is in principe hetzelfde als de Phantom 4 Pro, maar dan in een nieuw jasje. Phantom 4 Pro Obsidian Edition is in staat om met zijn krachtige camera cinematische schots te maken. De camera van de Phantom 4 Pro Obsidian heeft een f2.8 aperture, een snelle mechanische sluiter en een 1-inch sensor. Dit gecombineerd levert helderdere en zeer gedetailleerde beelden. Zowel de vergevorderde als professionele piloten kunnen nu cinematische 4K beelden opnemen met een bitrate van 100 Mbps, geadvanceerdere compressie en een breed dynamisch bereik. 4K 60fps opnamens leveren scherpe, zeer gedetailleerde slow-motion lucht video’s.

De Phantom 4 Pro Obsidian is evenals bedreven in het maken van foto’s als bij het vastleggen van video’s. De camera legt elk klein detail vast met 20 megapixels. De snelle mechanische sluiter speelt een belangrijke rol bij het vastleggen van onvervormde foto’s, het elimineert namelijk de vervorming die normaliter bij andere camera’s onstaat tijdens het fotograferen bij hoge snelheden. Het bovenstaande maakt de Phantom 4 Pro Obsidian de meest geadvanceerdere lucht-camera van deze tijd.

Geadvanceerde afstandsbediening

De afstandsbediening van de Phantom 4 Pro Obsidian beschikt over de nieuwe DJI Lightbridge techologie. Deze technologie detecteert automatisch storingen in de frequentie en schakelt bij opstijgen automatisch van 2.4 GHz naar 5.8 GHz. Hierdoor snijdt de Phantom 4 Pro recht door storingen heen. Deze intelligente functie zorgt voor een betrouwbare en hoge kwaliteit verbinding tussen het toestel en de afstandsbediening.

Active Track

De Phantom 4 Pro Obsidian beschikt over verschillende Active Track Intteligentie flight modi;

  • Profile: Profile volgt het onderwerp horizontaal vanuit elke hoek.
  • Spotlight: Spotlight vergendeld de gimbal camera op het gekozen onderwerp terwijl de piloot vrij kan rondvliegen.
  • Circle: In deze modi zal het toestel in een circel om je heen vliegen. Je kunt de snelheid waarmee het toestel je omcircelt zelf procentsgewijs aanpassen.
  • Reverse TapFly: een verbeterde versie van TapFly, ideaal voor aerial selfies.

Obstacle avoidance

Het vliegen met de Phantom 4 Pro Obsidian is risico-vrij. Achterwaarste visuele sensoren zijn toegevoegd aan het toestel. De achterwaarste sensoren gecombineerd met de voorwaarts-, neerwaarts- en infraroodsensoren aan de zijkant geven het toestel 5 richtingen voor het detecteren van obstakels. Mocht de verbinding tussen de afstandsbediening en de Phantom 4 Pro Obsidian verbroken worden, dan zal het toestel automatisch terug naar het home-point keren terwijl hij gelijktijdig obstakels ontwijkt. De Phantom 4 Pro Obsidian zal tevens langs de origineel gevlogen route terugkeren totdat het signaal weer teruggewonnen is.

Batterij

Elke minuut in de lucht telt. De vliegtijd is door de nieuwe hoge capaciteit batterij verlengd naar een maximum van 30 minuten. Als het op snelheid aankomt is dePhantom 4 Pro Obsidian16 km/u sneller dan de Phantom 4. De obstakel avoidance functies zijn tijdens de snelle vlucht actief, vliegen met hoge snelheden is dus veilig en betrouwbaar.

Met zijn krachtige camera, ulta heldere monitor, 1-inch sensor, obstacle avoidance en intelligentie is de Phatom 4 Pro een professioneel luchtfotografie platform beschikbaar voor piloten over de hele wereld, tegen een zeer betaalbare prijs.

Wat is het verschil tussen de Phantom 4 en de Phantom 4 Pro?

De Phantom 4 Pro brengt het intelligentie niveau van de Phantom 4 series tot een heel nieuw niveau. De camera van de Phantom 4 Pro is een stuk verbeterd. Waar de Phantom 4 in 4K/30fps met 60 Mbps en 12.4 Megapixels heeft, biedt de Phantom 4 Pro 4K/60fps met 100Mpbs en 20 Megapixels. Hierdoor schiet u veel scherpere en haarfijne foto’s met de Phantom 4 Pro.

Ook is de veiligheid en het gemak waarmee je de drone vliegt, in de Phantom 4 Pro verbeterd. Dit houdt in dat DJI een FlightAutonomy systeem met twee naar achter gerichte en infrarood sensors. Hiermee detecteert de Phantom 4 Pro in vijf verschillende richting obstakels, die de drone al vanaf 30m herkent.

Daarnaast is de Lightbridhe HD videotransmissie systeem verbeterd in de Phantom 4 Pro. Hierdoor is het transmissiebereik toegenomen tot 7 kilometer en is het mogelijk om met de frequentie van de afstandsbediening te veranderen. De keuzes bestaan at 2.4Ghz en 5.8Ghz. De batterijcapaciteit van de drone is toegenomen, waardoor je tot wel 30 minuten kan vliegen.

Verder beschikt de Phantom 4 Pro over meerdere Intelligent Flight modi, zoals ActiveTrack en TapFly functies.

Wat is het verschil tussen de Phantom 4 Advanced en de Phantom 4 Pro?

De Phantom 4 Advanced is een voordeliger geprijsde versie van de Phantom 4 Pro en beschikt grotendeels over dezelfde functies. Echter, om de Phantom 4 Advanced goedkoper te kunnen aanbieden zijn er een aantal functies weggelaten. Deze funties zijn: de naar achter gerichte- en infrarood sensoren, de Tapfly Backwards en de afstandsbediening van de Phantom 4 Advanced kan geen 5.6 Ghz frequentie ontvangen.

Wat is het verschil tussen de Phantom 4 Pro and the Phantom 4 Pro+?

De Phantom 4 Pro en de Phantom 4 Pro+ verschillen niet in specificaties van de drone, maar verschillen in de bijgeleverde afstandsbediening. De Phantom 4 Pro+ heeft een geüpgraded afstandsbediening, waardoor het vliegen van de Phantom 4 Pro nog aangenamer wordt. De Phantom 4 Pro+ heeft een afstandsbediening met een hoog luminantie beeldscherm die geïntergeerd is op de afstandsbediening.

Wat is het verschil tussen de Phantom 4 Pro/Pro+ Combo en de Phantom 4 Pro/Pro+ Obsidian Combo?

Het verschil tussen de Phantom 4 Pro/Pro+ Combo en de Phantom 4 Pro/Pro+ Obsidian Combo is de hoeveelheid en het soort batterij dat je bij je drone ontvangt. Bij de Obsidian Combo ontvang je twee extra intelligente high capacity batterijen en dus een totaal van 3 high capacity batterijen. Bij de Phantom 4 Pro/Pro+ Combo ontvang je 5 reguliere intelligente batterijen. De High Capacity batterij heeft 5830 mAh en 89.2 Wh. Reguliere batterijen hebben een capaciteit van capaciteit van 5350 mAh en 81.3 Wh.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *